maanantai 2. toukokuuta 2016

Kirkkaat leimasimet vertailussa

Hankin melko samoihin aikoihin kaksi erilaista kirkasta leimasinta - Picture Polishin sekä Born Pretty Storen. Hintaeroa näiltä kahdelta löytyy melkoisesti, mutta mitenkäs on toimivuuden laita - kumpi vie voiton kallis vai halpa?

Sormituntumalta olisin sitä mieltä, että BPS:n leimasin on aavistuksen pehmeämmän tuntuinen, mutta ero ei ole kovin suuri. Yksi PP:n merkittävistä eduista on sen puhtaanapito, sillä sen mukana tulee korkki, joka suojaa herkkää leimasinpäätä. BPS:n hinta oli selvästi halvempi noin kolme euroa vs. PP:n n.13 euroa. On kuitenkin muistettava, että PP tuli kahdella leimasinpäällä, mikä pienentää hintaa suhteessa.

Tätä vertailua varten kokeilin erilaisilla laatoilla ja lakoilla kumpaakin leimasinta nähdäkseni kuinka kuviot nousevat niihin. Leimauslakkojen lisäksi halusin kokeillaitä myös tavallisella, leimaukseen soveltuvalla kynsilakalla.


 Kaikissa kuvissa vasemmalla näkyy Picture Polishin ja oikealla BPS:n leimasin. 

FabUrNailsin laatta ja Rican Blackout leimauslakkana. Tuolla Rican lakalla tuntuu nousevan käytännössä mikä tahansa kuvio leimasimeen. Näiden kanssa erot olivat melkeinpä olemattomat.
MoYou Londonin laatta ja Rican Whiteout leimauslakkana. Molemma nousivat laatalta kohtuullisesti, PP kuitenkin oli selkeämpi, eikä kuviossa ole reikiä läheskään yhtä paljon.
Laattana edelleen MoYou London, leimauslakkana Color Aliken leimalakka. Näistä onnistuivat molemmat käytännössä yhtä hyvin, eli oikeastaan täydellisesti.
Laattana ÜberChic ja leimauslakkana Konad. Tämä oli rehellisesti sanottuna hieman huono kokeilu kokonaisuudesssaan. Molempien kanssa meinasi olla hieman ongelmia, mutta sain lopulta molemmat nousemaan hyvin leimasimeen.
 
Laattana ÜberChic ja lakkana China Glazen metallinen I'd Melt For You. Tämä oli toinen, joka tuotti pienoisia ongelmia, mutta lopulta nousi molempiin leimasimiin hyvin. 
Laattana MoYou London ja lakkana Colors by Llarowen leimauslakka sävynä Royalty. Tämän kohdalla BPS ei halunnut toimia ollenkaan siinä vaiheessa, kun kynsille sitä yritin. Kokeillessani sain sen kuitenkin nousemaan leimasimelle edes jotenkin, mutta eipä se vieläkään kovin hyvältä näytä.
Pakko myöntää, että olin melkoisen yllättynyt, että sain näillä molemmilla kuvat nousemaan näinkin hyvin. Eri lakkojen ja laattojen välillä oli kuitenkin pieniä eroja ja toisinaan Picture Polishin leimasin toimi paremmin ja toisella kerralla BPS

Mitenkään selkeästi en näistä osaa sanoa, kumpi olisi parempi. Molemmille on jatkossakin käyttöä, sillä kyllähän tuo leimaaminen on melkoisen arvoituksellista välillä. Jos olisin kuitenkin näillä tiedoilla ostamassa ensimmäistä kirkasta leimasinta, en välttämättä ostaisi näistä kumpaakaan, vaan hankkisin suoraan hieman suuremman leimasimen. Luulen, että suuremmalla kirkkaalla pinta-alalla varustettu kirkas leimasin olisi helpompi kohdistamisen kannalta. Esimerkiksi Picture Polishilta on jokin aika sitten tullut tuota pienempää vastaava leimasin suuremmassa koossa.

8 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että ihmisen pitää vaan omistaa koko joukko erilaisia leimasimia, koska yksi harvoin toimii ihan kaikessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon kyllä tullu aika vahvasti samaan lopputulokseen ja ehkä siitä syystä noita leimasimia on kummasti kertyny aikamoinen joukko pyörimään nurkkiin :D

      Poista
  2. Mulla on taas tuntuma että PP on hiukan pehmeämpi ja löllömpi. Tai sitten minusta vaan tuntuu...mullakin on tarvetta kaikille erilaisille leimasimille. Himottaa se iso PP :) se vielä puuttuu joukosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan niissäkin on merkin sisälläkin eroja - varsinkin tuo BPS on luultavasti sellanen, missä tuo laatu ei välttämättä oo kovin tasainen.. Se iso olis kyllä ehdottomasti oma haave tai ainakin joku iso - toinen mitä harkitsen on FabUrNails..

      Poista
  3. Mä en saa BPS:n leimasimella ollenkaan noin hyvännäköistä jälkeä. Saattaa tosin johtua siitä, että oon opetellu leimaamaan löllöllä stamperilla, joten BPS:n kirkas tuntuu hirmu kovalta ja oudolta. Esimerkiksi Essencen musta ei tartu siihen ollenkaan, mut valkonen taas kohtuullisesti. Mielummin leimaan siis jatkossakin löllöllä kohdistamatta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla jotenkin kummasti onnistu sen kanssa ihan ensimmäisestä kerrasta, mitä kyllä aika vahvasti ihemttelen.. No kaipa niitä vahinkoja saattuu aina välillä. Mutta tosiaan senkin kanssa on sit tullu niitäkin kertoja, että se ei yksinkertaisesti toimi ollenkaan. Se Essencen musta on ollu miulle sellanen, että en oo saanu sitä itse toimimaan millään.. En tosin kovin monta kertaa edes jaksanu kokeilla. Noista leimasimista vaan vissiin pitää löytää se itselle sopivin tapaus - miulla on yks sellanen, joka tuntuu toimivat sillon kun minkään muun kanssa ei onnistu.

      Poista
  4. Mä sain just testiin bps:n kirkkaan leimasimen, ja siinä oli muistaakseni se kärkisuojus. :) Olisivatko hieman jo uudistaneet tuotettaan/tehneet uuden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niillä taitaa olla jo usemapi erilainen.. Sitä ei vielä sillon ollu kun tuon omani tilasin. Ihan hyvä ottaa huomioon sieltä tilatessa, että kattoo sieltä sellaisen, mikä itselle tuntuu sopivan parhaiten.

      Poista