torstai 8. lokakuuta 2015

UNT Ready for takeoff - peelable base coat

(There is a short review also in English at the end of this post!)

Simply Nailogical on YouTube-videoissaan kehunut UNTin peel off -aluslakkaa. Sen hankkiminen kuitenkin tuntui sen verran hankalalta, että en uskonut sitä koskaan ostavani. Google oli kuitenkin jälleen kerran kaveri ja löysin aluslakan merkin omasta verkkokaupasta oikeinkin kohtuulliseen 10$ hintaan ilmaisella postituksella. Se tuntui sen verran kohtuulliselta hinnalta, että uskalsin tilata lakan pienellä riskillä. 


Aiemmat peel off -kokeiluni eivät ole olleet kovinkaan menestyksekkäitä - joko lakkaukset ovat lähteneet ennen aikojaan pois tai pieninä murusina kamalalla väkivallalla. En oikein tiennyt, mitä UNTilta olisi voisi odottaa, joten lähdin kokeilemaan sitä innolla.

Ensimmäinen asia, johon kiinnitin tässä huomiota, oli sen haju. Tuotteessa on voimakas alkoholin haju, toisin kuin OPIn ja Isadoran vastaavissa, jotka haisevat liimalta.

Ensimmäisellä käyttökerralla lakkasin kahdelle kynnelle kerroksen peel off -aluslakkaa ja muille kaksi nähdäkseni, millainen vaikutus kerrosmäärällä on niin irtoamiseen kuin kestoon. Jo vuorokauden jälkeen tilanne oli kuitenkin valitettavasti alla olevan kuvan näköinen. Huomasin yhtäkkiä, että etusormen lakkaus oli jäänyt matkan varrelle jossakin vaiheessa.

Pikku- ja etusormen kynnellä kaksi kerrosta, muilla kaksi
Kestotesti ei siis ainakaan ensimmäisellä kokeilulla vakuuttanut, mutta mites irtoamisen laita? Erityisesti kahdella kerroksella lakka irtosi kynsiltä aivan loistavasti, käytännössä yhtenä kappaleena ja yhdelläkin kerroksella melko hyvin. Poistaminen tapahtui helposti levittämällä hieman kynsinauhaöljyä kynnen sivuille irtoamista helpottamaan, minkä jälkeen kynsinauhojen työntäjällä oli helppo saada lakka irtoamaan kynnen pinnasta. Lakat irtosivat siististi, eikä lakkojen poisto vahingoittanut kynnen pintaa.



Oli suorastaan terapeuttista irrotella lakkauksia kokonaisena kynsiltä.


Olen ehtinyt käyttää tätä nyt muistaakseni neljä kertaa yhteensä. Ensimmäisen kerran jälkeen olen lakannut joka kerta aluslakkaa vain yhden kerroksen. Kokonaisina lakkaukset eivät ole ensimmäisen kerran jälkeen irronneet, mutta valitettavasti alle vuorokauden jälkeen alkaa erityisesti oikeassa kädessä olla pieniä lohkeamia. Kertaakaan en ole selvinnyt kokonaista vuorokautta ilman yhtään lohkeamaa. 


Ei tainnut tulla meistä vieläkään kavereita peel off -aluslakan kanssa, harmi. Luultavasti tulen tätä käyttämään joskus pahimpien glitterpommien kanssa, sillä tämä irtoaa kynsiltä paljon paremmin kuin OPIn tai Isadoran peel offit. Sen verran suuri miinus lakkojen huono kesto tämän kanssa kuitenkin on, että jatkuvasti en tätä tule käyttämään. Kokeilin erilaisilla lakkakoostumuksilla ja lopputulos oli kaikilla käytännössä sama.

Translation: A few weeks ago I found UNT peel off base coat for sale on their own website and didn't need too much convincing to order it. I had hoped it would be the answer to many of my problems with peel off base coats - the ones I had before had some major problems with peeling off too easily or not at all. On my first try with it I used two coats for my pinky and index nail and one for the others. After about a day of wear I suddenly noticed that I had lost the polish off my index nail and had no idea where it had gone. So obviously two coats wasn't the best option for me. As for peeling it off - for that it worked very well and I had no trouble gotting it off, most nails in one piece.

I've used this now for three or four times and I'm sad to say that my problems have continued. Every single time my polish has started chipping after the first 24 hours. Normally I really don't get any chips, just basic tip wear and can wear a polish easily for a week.  I had pretty high expectations for this product as I had read a lot of positive reviews for it but on my nails it didn't work as well as I had hoped. I'll still probably wear it with the most glittery polishes if my manicure doesn't need to last for days.

4 kommenttia:

  1. Mulla on OPI ja IsaDoran peel-offit. Kokemuksesi kuulostavat tutuilta. Toinen irtoaa itsestään ennenaikaisesti ja toinen pysyy kuin tauti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, etten edes muista, että kumpi niistä pysyy ja kumpi ei.. Siirryin niiden käyttämiseen kynsinauhojen suojaamisessa, mutta eipä niitä lateksin ostamisen jälkeen tuu enää käytettyä edes siinä.

      Poista
  2. Voi kehvele, kun ne keksis peeloffin, joka toimisi geelien kanssa. Mulla on OPI:n peeloffi käytössä mutta ei se kyllä inahakaat vaikka odottaisin viikon lakkojen lohkeamista. Sen olen huomannut, että glitterlakkojen poisto on helpompaa, kun alla on kuitenkin tuo toimimaton peeloff. Jotenkin se liukastaa poistovaiheessa glitterit nin, ettei niitä tarvitse tasohiomakoneella alkaa hoitelemaan. Mutta aina joudun kuitenkin raaputtamaan jollain metallisella glitterit irti, kun ne tarttuuvatten näihin geeleihin kuin synti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Geelit taitaa olla siitä vähän ongelmalliset.. Mutta jos yhtään lohduttaa niin eipä noista oo paljon iloa ollu miullekaan, kun ei toimi kunnolla. Vähän hankalia nuo koko glitterit, mutta niin ihania!

      Poista