maanantai 14. syyskuuta 2015

Aina ei voi onnistua

Kuivamarmorointeja on vilahdellut erityisesti Instagramissa ja blogeissa viime viikkojen aikana ja pitihän sitä itsekin sortua kokeilemaan. Olen tainnut pari kertaa aikaisemmin kokeilla kuivamarmorointia tikulle todella huonolla menestyksellä, mutta kynsille en ollut koskaan aiemmin saanut tehtyä omille kynsilleni.

Lakkasin ensin pohjalle kaksi kerrosta China Glazen Violet Vibesia, joka muuten näyttää kuvissa taas joltain ihan muulta kuin oikeasti. Kun lakka oli kuivunut hetken aikaa siirryin kuivamarmoirointeihin yksi kynsi kerrallaan. Lakkasin paksuhkon kerroksen Violet Vibesia kynnelle ja lisäsin reilut pisarat Glam Polishin Enchantedia kynnelle. Kiekolle kokeilin hieman monimutkaisempia kuvioita epäonnistuen niissä surkeasti, joten kynsille yritin tehdä yksinkertaiset sydämet. Lakkamäärän kanssa oli hieman säätämistä, sitä olisi pitänyt saada kynnelle juuri oikea määrä, jotta kuviot olisivat onnistuneet. 


Nimettömän kynnellä on kolme kerrosta Enchantedia. Tämäkin Glam Polish oli laadullisesti oikein hyvän oloinen, ainakin näin parin kynnen lakkaamisen perusteella. Olisin voinut kahdeenkin kerrokseen tyytyä, vaikka se ei aivan täysin peittänyt, mutta onnistuin töhrimään kynnen ja kolmas oli lisättävä. Tämä tasoittui yllättävän hyvin vain yhden päällyslakkakerroksen lisäämisen jälkeen, eikä toista tarvittu.

   
Kuivamarmorointi on koristelutapana hyvin yksinkertaisen näköinen, mutta käytännössä ei ainakaan omilla taidoillani meinaa onnistua millään. Pitänee harjoitella hieman lisää! 

Kuitenkin ehkä se pahiten epäonnistunut osuus näiden kynsien kohdalla liittyy kynsien kuvaamiseen. Tämä oli taas sellainen violetin sävy, jota en saa tallentumaan oikein, enkä kyllä onnistunut siinä myöskään kuvia muokkaamalla. Pakko myöntää, että tässä asiassa lohdutti jonkun verran Googlen kuvahaun puoleen kääntyminen - ilmeisesti muillakin on ollut ongelmia tämän lakan kanssa. No joka tapauksessa tämä on oikeasti tämä on huomattavasti punertavampi violetti.





English: I've seen many dry marble nails in Instagram and blogs recently but I had never tried one on my nails. I had tried it on a nail wheel with some more complicated designs with very little success so on my nails I just tried some very simple hearts. The base is China Glaze Violet Vibes - I did two regular coats first and then did a thicker third coat to do the dry marble. The other polish I used was Glam Polish Enchanted which is also the polish on my ring finger. I used three coats for full opacity. 

This really didn't turn out the way I wanted it to. Even the very simple marbe felt too complicated. Maybe better luck next time!

20 kommenttia:

  1. Todella nätit kynnet! :) Välillä ei onnistu saamaan kynsistä ollenkaan sellaisia kuvia kuin tahtoisi. Sitten harmittaa, kun kynnet ei pääse oikeuksiinsa etenkin, jos värit näkyy ihan väärinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mie oon erityisesti näiden punertavien violettien kanssa tapellut viime aikoina ihan kunnolla.. Olis kuitenkin kiva saada värit näkymään edes suunnilleen oikean näköisinä..

      Poista
  2. Millä koitit tehdä tuota marmorointikuviota? Ihan vain uteliaisuudesta, kun eikö sullakin ollut se marmorointitikku? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sillä tein ja se kyllä toimikin ihan hyvin siinä.. Mutta toisaalta en oo kyllä oikein millään muulla yrittänytkään, ettei oo mitään mihin vertailla..

      Poista
  3. Nätit nämä mun mielestä on :) ihanat värit! Itsekin kerran koittanut tällaista sydän marmorointia, eikä se tosiaan ihan helppoa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Luulis, ettei tää niin vaikeeta vois olla, mutta olipa silti :D

      Poista
  4. ihanan hempeät kynnet! hyvin ovat onnistuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Värien puolestä nää oli kyllä tosi kivat!

      Poista
  5. Violetit on vaikeita kuvattavia, ne näyttävät kuvissa aina jotenkin liian sinisiltä ja varsinkin silloin jos niissä on vähänkin neonpigmenttiä mukana. Ja mitä tulee kuivamarmorointiin niin sehän näyttää aina esimerkiksi Sveta Sandersin (meniköhän nimi oikein?) Instagram-videoissa tosi helpolta, mutta totuus on toisenlainen. Mä oon kokeillut tätä tekniikkaa kanssa muutaman kerran ja useimmiten tuloksena on ollut täysi katastrofi :D. Mutta tämä lakkaus on todella upea ja onnistunut, taidanpa näiden kauniiden kynsien innoittamana itsekin uskaltautua taas yrittämään kuivamarmorointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo, tuon Svetan videoita oon kanssa kattonu ja ei muuten oikeesti oo ihan niin yksinkertaista. Mutta kaipa tämänkin oppis jos vaan jaksais harjoitella. Kyllä oon sitä mieltä, että sunkin pitää ehdottomasti rohkaistua kokeilemaan!

      Poista
  6. Älyttömän nätit nää kynnet ^.^
    Se on kyllä ärsyttävää kun kamera ei suostu kuvaamaan lakkaa oikean värisenä! Murr!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mie oon jotenkin ollu niin pulassa näitten violettien kanssa juuri, että meinaa hermo mennä välillä.. Ehkä joskus vielä saan nekin kuvattua kunnolla.

      Poista