perjantai 15. elokuuta 2014

Valkoiset vertailussa

Eri blogeissa on ollut esillä valkoiset lakat ja melkeinpä pienoista kiistelyä siitä, mikä on kenenkin mielestä se paras valkoinen. Itseltäni valkoisia taitaa löytyä tällä hetkellä kolme erilaista. Kun olin alkamassa vesimarmorointia varten lakkaamaan pohjalle valkoista, keksin vertailla niistä kahta suosikkiani, Gina Tricotin Whitea ja Essien Blancia. Essie minulla on leveämmällä siveltimellä ja Gina Tricot taas ihan omalla kapeammalla siveltimellään.


Ensimmäisen kerroksen jälkeen Gina Tricot peittää selkeästi paremmin, vaikka sekin selkeästi kaipaa toisen kerroksen. Kumpikin lakka levittyy ilman ongelmia ja käyttäytyvät kaiken kaikkiaan oikein mallikkaasti.

1 kerros: Etusormessa ja nimettömässä Essie, keskisormessa ja pikkurillissa Gina Tricot
Toisen kerroksen jälkeen Ginan White on täysin peittävä ja tasainen, kun taas Essie kuultaa selkeästi läpi erityisesti kynnen tyvestä. Kuvassa lakkojen ero ei mielestäni erotu aivan yhtä selkeästi kuin luonnossa. 

2 kerrosta: järjestys sama kuin ylemmässä kuvassa
Ginassa ei tapahtunut näkyvää muutosta kolmannen kerroksen lisäämisen jälkeen ja se olikin aika turha. Essien kanssa kolmannella kerroksella tuli käytännössä peittävä lopputulos, vieläkin kynnen tyvessä oli tosin havaittavissa pieniä kaljuja kohtia, jotka eivät tosin liiemmin häirinneet ainakaan itseäni. 

3 kerrosta Essietä, 2 kerrosta Ginaa ja järjestys edelleen sama.
Omassa käytössäni Ginan White on noussut suosikikseni, sen vaivattomat kaksi kerrosta ovat enemmän omaan mieleeni. En missään tapauksessa sano, että myöskään Blanc olisi huono lakka ja sitäkin tulee aika ajoin käytettyä. Olen kuullut monen harrastajan vaihtaneen Ginan pulloon Essien siveltimen, mutta itse en ole ainakaan vielä kokenut sitä tarpeelliseksi, sillä Ginan omallakin siveltimellä olen pärjännyt oikein hyvin. Olen edelleenkin Essien leveän siveltimen kanssa hieman epäröivällä kannalla, se on ehkä omaan makuuni hieman turhan leveä, vaikka olenkin sitä oppinut käyttämään paremmin alun kankeuden jälkeen. 

Ihan mielenkiinnosta haluaisin kokeilla myös OPIn Angel With a Leadfoot -lakkaa, mutta toisaalta en ole sitä kokenut kovin tarpeelliseksi hankinnaksi. Käytän lopultakin valkoista aika vähän ja jo omistamissani lakoissakin on ihan tarpeeksi. Uteliaisuus tosin saattaa vielä viedä voiton, mutta yritän hieman hillitä itseäni.

4 kommenttia:

  1. Minulle tuli just eilen postissa Angel With A Leadfoot ja ainakin tikulle swatchatessa vaikutti oikein lupaavalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä sen verran utelias, että tekis itsekin mieli testata..

      Poista
  2. AWAL on myös kolmen kerroksen lakka, se ei ole huono mutta ei myöskään esim. Blancia kummempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muistelinkin vähän, että luin jotain tuos siuntasta jostain. Eipä tässä toisaalta edes ole mitään syytä etsiä parempaa, kun tuo White nyt kuitenkin on tosi jees.. Se on vaan tää tyhmä kokeilunhalu :D

      Poista