lauantai 14. helmikuuta 2015

Kun ideat on hukassa...

...silloin on hyvä inspiroitua muiden taideteoksista. Halusin kynsille jotain muuta kuin leimoja pitkästä aikaa, niitä nimittäin on nähty aika paljon. Minun piti jo monta kuukautta sitten kokeilla tällaisten tekemistä, kun näin nämä ensimmäisen kerran Lacquerstyle-blogissa. Taisin jopa kiekolle tuota kuviota kokeillakin jo silloin, mutta kynsille asti en sitä ikinä toteuttanut.

Ihan en halunnut näistä samanlaisia tehdä kuin esikuvansa, niinpä tein pohjalakkauksen pinkin sijasta vihreänä. Lakkasin pohjalle kerroksen Kikon 389:a ja suojasin kynsinauhani OPI Glitter Offilla. Liukuvärjäykseen käytin Kikon lisäksi OPIn My Dogsled Is a Hybridia ja Amazon...Amazoffia sekä tuttuun tapaan tavallista meikkisientä lakkojen töpöttelyyn. Liukuväristä tuli oikein mieleinen, vaikka aika vahvasti epäilin jossain vaiheessa lakkojen yhteensopivuutta. My Dogsled Is a Hybrid oli ehkä hieman liian likainen väriltään kirkkaan Kikon rinnalla, mutta aika hyvin värit sulautuivat toisiinsa.

Maalaamiseen käytin ohutta sivellintä ja Mereneidiltä ostamaani valkoista akryylimaalia. Aivan niin tasaista jälkeä en saanut aikaan kynsilleni, mutta muuten maalausten kanssa ei ollut valittamista. Jaksoin kerrankin odottaa pari tuntia pohjalakkauksen ja maalaamisen välillä ja kyllä olikin helppoa tuon maalaamisen kanssa, kun ei tarvinnut pelätä lakkauksen pilalle menoa ja pieleen menneen maalauksen pystyi pyyhkimään pois kynneltä ongelmitta.
 
Lakkausvaiheessa sain taas huomata muistini erinomaisuuden. Tarkoitus oli nimittäin lakata yksi kynsi valkoisella tekstuurilakalla, mutta en sitä enää muistanut lakkausvaiheessa. Laiskana en kuitenkaan jaksanut kynsiä enää uusiakaan ja oikeastaan näytti kerrankin kivalta, kun kaikki kynnet olivat samanalaiset. 

14 kommenttia:

 1. Tosi nätit! :)
  Heh, mä oon seuraavaksi tekemässä vesimarmorointia Amazon...Amazoffilla ja Mermaid's Tearsilla, joka on hyvin samansävyinen kuin tuo Hybrid. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaan toimii noi värit tosi hyvin marmoroinnissakin! Selkeesti ollu samanlaiset ajatukset :)

   Poista
 2. wau. ihanat <3 tosi onnistunut liukuväri, tykkään noista väreistä ihan kympillä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvältä noi näytti yhdessä, vaikka alkuun vähän epäilinkin.. Muutenkin tällaiset sävyt on nostaneet osakkeitaa miun suosikkien joukossa :)

   Poista
 3. Onpahan kauniit kynnet! Mä luulin eka, etä nuo oli leimattu, kun on niin tasaisen hienot kuviot :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) :) Noista tuli keskenään aika kivasti samanlaiset kerrankin!

   Poista
 4. Oooh, tosi kauniit kynnet :)! Luulin eka et oot leimannu noi kuviot!

  VastaaPoista
 5. Ooh, tosi hienot! Tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nää oli kyllä itsellekin mieluista, monta päivää mentiin, eikä olis oikein raaskinut pois ottaa vieläkään.

   Poista