maanantai 16. marraskuuta 2015

Voihan kuivamarmorointi!

Kuivamarmorointi on tekniikkana parhaimmillaan todella kaunis ja sitä kauneutta piti lähteä taas tavoittelemaan. Melkeinpä tiesin, kun näitä aloin tekemään, että jossain vaiheessa menisi hermot, mutta otin sen riskin. Kyllähän ne hermot meinasivat mennäkin, mutta ei onneksi niin pahasti kuin alunperin pelkäsin.

Pohjalle lakkasin kaksi kerrosta OPIn Every Month Is Oktoberfestiä. Kokeilin tällä kertaa tehdä niin, että annoin pohjalakan kuivua useamman tunnin ennen kuivamarmoroinnin tekemistä, ettei paljas kynsi tulisi esiin marmorointeja tehdessä. Tämä toimi periaatteessa oikeinkin hyvin, mutta parin kynnen mennessä pieleen, piti tekniikkaa hieman vaihtaa.



Kuivamarmorointiin käytin Every Month Is Oktoberfestiä ja Essien Floweristaa. Marmoroinnin tekemiseen käytin Pure Color #7 vesimarmorointityökalua. Idea marmorointiin on pöllitty törkeästi suoraan Sveta Sandersilta, jonka luomukset ovat aivan omaa luokkaansa.  


Parin kynnen kohdalla oli suorastaan melko tyytyväinen tekeleisiini ja ne näettekin nyt kynsillä. Pikkurillin ja etusormen kynsien kohdalla sitten ei mennytkään aivan niin hyvin. Kolmen yrityksen jälkeen en yksinkertaisesti enää jaksanut tapella, vaan lakkasin vain Oktoberfestiä kynsille pari kerrosta ja lisäsin yhdet liian isot niitit kynsien tyviin ja päätin tyytyä kahdeen suunnilleen onnistuneeseen kynteen.

Vaikka näiden kanssa saikin hieman hiuksia repiä, pakko olla tyytyväinen edes noihin pariin kohtuullisesti onnistuneeseen kynteen. Ehkä tässäkin lajissa on mahdollista onnistua edes jotenkin. Ehkä osittain ongelmaksi noiden epäonnistuneiden kynsien kanssa muodostui kynsien kapeus - tämä oli ehdottomasti helpompi toteuttaa niille kynsielle, joilla oli hieman enemmän tilaa. Nyt kun on kuivamarmoroinnin makuun kuitenkin päästy edes jotenkin, voi sitä harkita tekevänsä uudelleenkin.

10 kommenttia:

  1. Tosi hyvin onnistuneet ja vaikka etu- ja pikkusormi menivätkin pilalle, sopivat nämä pylpyrät tähän mainiosti! Kauniit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva ois ollut kaikille kynsille saada tällaset, mutta piti vähän oikaista :D

      Poista
  2. Lopputulos näyttää kyllä hyvältä :)
    Kokeilin tätä kuviota vähän aikaa sitten kuivamarmoroinnissa, ja voi että kun oli vaikeaa! Voin niin samaistua hermoromahduksiin; mulla ei meinannu onnistus mitenkään päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Joo, ei tosiaan oo ihan yhtä helppoa kuin videoissa näyttää :D:D Ei näistäkään tosiaan mitään mestariteoksia tullut, mutta ei ne sentään ole sellainen katastrofi kuin pahimmillaan odotin..

      Poista
  3. Tosi kauniit ja onnistuneet kuivamarmoroinnit! Sveta Sandersin instavideoita katsellessa kuivamarmorointi näyttää tosi helpolta, mutta kun yrittää itse kuivamarmoroida niin kaikki ei sujukaan yhtä sutjakasti kuin Svetalla. Voiskin taas kokeilla jossain vaiheessa, että kestäiskö hermot kuivamarmorointia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ymmärrä oikeasti, miten se nainen saa sen näyttämään niin helpolta, kai sitä vaan pitäisi jaksaa yrittää.. Kyllä sitä hermot aina silloin tällöin kestää, mutta ei tosiaankaan liian usein.

      Poista