keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Garden of Peonies one stroke -koristeluin

F.U.N. Lacquerin kevätkokoelman uutuuksista ainoa pakkohankinta itselleni oli Garden of Peonies, joka lähtikin heti julkaisupäivänä tilaukseen Cesarsilta. Kuvien perusteella en ollut aivan varma, minkä väriseltä lakka tulisi näyttämään luonnossa. Kuvien perusteella odotin tämän olevan hieman korallisempi, mutta luonnossa tämä on melko oranssi, tosin valaistus tuntuu vaikuttavan asiaan aika merkittävästi. Väri kuitenkin oli kaikesta huolimatta oikein mieleinen, sille piti vain keksiä sopivat koristelut.

Garden of Peonies yllätti positiivisesti peittävyydellään, sillä jo yksi kerros oli todella tasainen ja hyvin peittävä. Kynsien valkoinen osa kuitenkin kuulsi vielä sen verran selkeästi läpi, että lisäsin vielä toisen. Lakan joukossa on melkosesti glitteriä, mutta siitä huolimatta se on levittyvyydeltään aivan mainio ja juuri sopiva. Glitterin takia hieman epäilen, että tämän poistaminen ei tule olemaan kovinkaan miellyttävä kokemus, mutta näin kauniin lakan kanssa sen ehkä kestää.


Alkuperäinen suunnitelmani oli lakata Garden of Peonies parille kynnelle ja vaalealle jonkinlaiset one stroke -koristelut keskisormen ja nimettömän kynsille. Onnistuin kuitenkin sössimään sen verran tehokkaasti ensimmäiset maalausyritykset, että suunnitelma meni uusiksi ja lakkasin kaikki kynnet lopulta F.U.N.'lla. Pakko myöntää, etten ole aivan varma, mitä nuo maalaukset lopulta esittivät, kaipa ne jotain kukkia ovat. 

Tein koristelut alunperin kaikille kynsille, mutta halusin Garden of Peoniesin jäävän näkyviin paremmin. Niinpä yksinkertaisti jätin maalaukset parille kynnelle ja lakkasin muille vain päälle pari kerrosta värilakkaa lisää.


Maalaukset on tehty mustalla ja valkoisella RaPaintin akryylimaalilla. Onnistuin näiden kanssa paremmin kuitenkin viimeksi, kun muistin pitää siveltimessä maalia koko ajan tarpeeksi, jolloin sain siveltimen liukumaan kynnellä melko hyvin.


Maalausten tekemiseen käytin nyt ensimmäistä kertaa Picture Polishin one stroke -sivellintä ja pakko sanoa, että se toimi näissä valtavan hyvin. Se karvaltaan hieman lyhyempi kuin vanha siveltimeni, minkä epäilen olevan suurin ero vanhaan nähden. Kuitenkin juuri tästä syystä se on napakampi ja sen myötä helpommin hallittava.


Olin erityisen tyytyväinen näiden kynsien osalta siihen, että sain maalattua kerrankin kynsille jotain edes hieman eri näköistä. Jotenkin olen jumahtanut näiden maalausten kanssa hieman samalle linjalle, enkä ole jaksanut opetella mitään uutta. Tällä kertaa kuitenkin päätin, että jotain uutta on keksittävä ja tällaiseen päädyin. 

11 kommenttia:

  1. En ymmärrä, miten saat värit liukumaan noin nätisti. Mulla ne ei meinaa liuku ja päädyn paikkailemaan pienellä siveltimellä, minkä jälkeen sävyt ei ainakaan liu'u :D Tätä sun maalausjälkeä on niin ilo katsoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oon omalta osaltani todennut, että miun ei kannata mennä jälkikäteen enää härkkimään mitään, saan vaan tuhoa aikaan :D Ehkä me vaan katsotaan omia tekeleitämme niin kriittisellä silmällä, että se vaan myös näyttää siltä, koska omaan silmään ne sun kukat näytti ihan täydellisiltä!

      Poista
  2. Voi miten nätti lakkaus! Oot kyllä ihan huippu tuossa käsinmaalailussa :3

    VastaaPoista
  3. Kaunista jälkeä oot maalaillut! Ihana myös tuo Poenies -lakka, jota sitä odottelen saapuvaksi kuten edellisen postauksen Bluebirdiäkin - ja kumpaakaan vielä saamatta... :X

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se hyvä puoli tuossa Suomesta tilaamisessa kyllä on, että tavarat saapuu perille aika hyvässä ajassa :) Sai uutuudet heti käsiin.

      Poista
  4. ää, aivan ihanat ! oot ihan mielettömän hyvä maalaamaan ! <3

    VastaaPoista
  5. Hienosti maalatut kukkaset! Ihanat värivalinnat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensin oli tosiaan tarkoitus maalata oransseja kukkia vaalealle pohjalle, mutta siiinä ne suunnitelmat taas meni uusiksi :D

      Poista
  6. Vau mitkä one stroke -koristelut! One strokea en ole itse kokeillut kertaakaan ja taidan jättää sen jatkossakin suosiolla väliin koska saan siveltimellä aikaan vain onnetonta sotkua. Onneksi voin ihailla muiden tuotoksia :). Tän FUNin lakan kyllä haluaisin, tää on hirveen nätin värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) miunkin siveltimen kanssa kikkailut on välillä aika sotkua, mutta ne saa onneksi aika helpolla kuivan lakkauksen päältä pois ja voi ottaa uusiksi :) tuskin sitä sais muutenkin ikinä mitään järkevää aikaan..

      Poista